Skolelekeplassen i Jyväskylä i Finland

Planlegger du en ny lekeplass for skole eller barnehage?

Det å lage en førsteklasses skolegård eller lekeplass i barnehagen er avgjørende for barnas utvikling. La oss innrømme det, barn tilbringer mye tid i barnehagen, på skolen og på lekeplassen, og det er det de kan slå seg løs, leke sammen, utforske og vokse. Skolegården er der barn lærer verdifulle ferdigheter for livet, som konfliktløsning og motstandsdyktighet. Som sådan spiller den en viktig rolle i å forme barns sosiale, emosjonelle og fysiske utvikling.

Bringer pedagogiske læringsmiljøer utendørs

Barn som ikke får nok mosjon i ung alder, kan slite med overvekt og underutviklede motoriske ferdigheter. Det gjør at de har en høyere risiko for å få kroniske helseproblemer. Sosialt kan disse barna ha problemer med å holde følge med sine jevnaldrende under lek og kan bli holdt utenfor i sport eller spill.

Når barn er i et læremiljø som er både utfordrende og støttende vil de dra fordel på flere måter. Deres sosiale, emosjonelle, kognitive og motoriske ferdigheter ville alle forbedres. For å oppnå dette bør skolegårdutstyr fokusere på lekeverdier heller enn bare lekefunksjoner.

Kontakt oss!

Optimalt læringsmiljø

  1. Sikkerhet først og fremst: Sørg for at lekeplassen er sikker for barn og følger ordentlige sikkerhetsstandarder.
  2. Tilgjengelighet for alle: Sørg for at hele uteområdet er lett tilgjengelig for alle aldre. Dette fremmer likhet og inkludering.
  3. Tilpasningsevne er viktig: Sørg for at uteområdet kan brukes fleksibelt og tilpasses ulike aktiviteter.
  4. Øk nysgjerrigheten: Inkluder interessante elementer som hager, naturlig lekeplassutstyr som større steiner eller andre artige funksjoner.
  5. Komfortabelt og innbydende: Sørg for stoler, bord og skygge slik at elevene kan føle seg komfortable mellom aktive økter.

Lappset tilbyr en rekke ferdige konsepter for inspirerende utendørsklasserom som kan skreddersys spesifikke behov og områder. Konseptet Lappset utendørsklasserom tar ting til det neste nivået ved å innlemme interaktivt pedagogisk utstyr.

Aurora skolegård i Espoo i Finland

Aurora skolegård i Espoo i Finland

Apple Red Finno skolelekeplass i Australia

Apple Red Finno skolelekeplass i Australia

Motoriske spor og aktivitetstårn

Motoriske spor og aktivitetstårn gir muligheter for endeløs lek (= gøy mosjon!) som oppmuntrer dem til å gjøre omgang etter omgang. Evnen til å krysse kroppens antatte midtlinje er en forutsetning for at et barn skal lære å lese og skrive. Dette gjør at et barn oppretter hendthet og evnen til å utføre dagligdagse aktiviteter som å klippe med saks. Derfor er klatring den mest effektive aktiviteten i friminuttene.

Men motoriske spor er ikke bare for barn! Med sine kule og trendy design har de nok street-cred til å appellere til tenåringer også. Fordelene ved klatrekonstruksjoner går langt utover det å bare ha det gøy, de kan også bidra til å forberede barn på å møte utfordringer i det virkelige liv. Ved å teste evnene og ferdighetene sine på en klatrekonstruksjon, lærer de naturlig hvordan å unngå potensielle farer. I tillegg er det en fin måte å bygge opp selvtillit på og holde seg trygg!

Parkour for skolegården

Parkour har vist seg å være svært vellykket innen opplæring. Treningsintensiteten og bevegelsesvariasjonen i et parkourområde er enestående høy. I motsetning til konvensjonell sport er ikke parkour konkurransedyktig, utfordringen ligger snarere i å forbedre ens ferdigheter. Dette er en styrke, ettersom hvert barn beveger seg på sitt nivå og presser sine egne grenser.

Læreren unngår å fortelle barna hvordan de skal utføre en parkourøvelse, men lar dem heller oppdage det selv. Det er vitenskapelig bevist at barn utvikler seg med lynets hastighet hvis det ikke finnes noen standard, men hvis de kan utforske og presse grensene sine selv. Det er lærerens ansvar å skape et utfordrende miljø for selvoppdagelse og selvforbedring.

Cloxx parkour-skolegård i Breda i Nederland

Cloxx parkour-skolegård i Breda i Nederland

Flora gresshoppe, fjærhopper

Naturlek i skolegården

En skolegård som omfavner naturen gir barna en følelse av utfordring og eventyr. Naturlekeplassen vår er utformet av eksperter for å passe alle miljøer og forbedrer de naturlige omgivelsene i enhver skolegård. For eksempel er vårt Flora lekeplassutstyr basert på naturlige organiske former, som takseksjoner som ligner bladene på et tre. Klatreholdene ligner grenene på et tre, noe som fremhever en skogs tilfeldige egenskaper.

Tre er en miljøvennlig og fornybar naturressurs som brukes i våre lekeplasser og sportsutstyr. Uansett forholdene vår nordiske furu alltid utholdende. Fra frostskader til solbrenthet og alt der i mellom sikrer dette robuste, men myke materialet en behagelig opplevelse i all slags vær. Ikke bare er den motstandsdyktig, men med sitt miljøvennlige karbonavtrykk kan du være trygg på at disse produktene bidrar til å bevare miljøet for fremtidige generasjoner!

Kun de beste delene av treet brukes i lekeapparatene. Vi kan også levere alle lekeapparatene og treningsutstyret i umalt tre.

Inkludering gir alle muligheter

Det å innlemme inkluderende praksis i skolelekeplasser bidrar til å oppnå et mer rettferdig og samarbeidende læringsmiljø for alle elever. Ved å bryte ned vilkårlige skiller mellom ulike elever, kan inkluderende praksis bidra til å skape en følelse av tilhørighet og fellesskap i skolelekeplassen og utover.

Alle kan dra nytte av inkludering på grunn av de unike perspektivene som hver elev bringer. Gjennom denne tilnærmingen blir de også en del av ulike grupper, noe som fører til berikende samtaler samtidig som de bygger toleranse og forståelse i hele skolesamfunnet. Noen ganger er mindre modifikasjoner av en «vanlig» skolelekeplass tilstrekkelig for å lage en inkluderende plass og en som til og med kan tjene som utendørsklasserom. Lappsets inkluderende utforming tar hensyn til alle med funksjonshemming. Tilnærmingen vår er basert på troen på at alle barn fortjener sjansen til å leke og lære sammen i friminuttene og i timene, uten å segregeres i separate grupper.

Les mer om våre interaktive løsninger her

Barn under musikkterapi ved Tyltylcenter De Witte Vogel

Barn under musikkterapi ved Tyltylcenter De Witte Vogel "Den hvite fuglen", i Haag i Nederland

Memo-lekesøyler tilbyr endeløs moro samtidig som de lærer nye ting!

Memo-lekesøyler tilbyr endeløs moro samtidig som de lærer nye ting!

Pedagogikk og interaktiv lek

Skoler ofrer ofte mosjonstid på å gi ekstra læretimer. Denne tilnærmingen imidlertid revurderes ettersom fysisk aktivitet som også kan forbedre akademiske prestasjoner. Mosjon fremmer vekst av nye hjerneceller og gir barn muligheten til å oppfatte og beholde informasjon mer effektivt.

Frem læringsprestasjoner og stimuler utdanning på en gøy måte! Våre Memo interaktive lekesøyler er fulle av matteproblemer, et alfabetspill og 500 quizspørsmål. Sona interaktive danse og leke-bue har forskjellige spill der barn for eksempel må huske en kode, danse, telle, eller raskt fullføre et løp.

Se hele kolleksjonen vår med interaktivt lekeplassutstyr her og finn ut hvordan de støtter læringsprosesser!

Sport og spill

Fremming av en sunn livsstil får gjennomslag i skolene. Dette resulterer i at det nå vies mer oppmerksomhet til sport og trening. Utendørsområder kan raskt fylles opp med barn som konkurrerer om tur på lekeutstyret eller idrettsplassen. Derfor er det viktig å maksimere hver kvadratmeter uteareal og sørge for at alle koser seg med utendørssport, uansett hvor lite området er.

Sporty tillegg som multifunksjonelle eller interaktive idrettsarenaer gir enda mer aktivitet i skolegården. Lappsets idrettsarenaer er utviklet i tråd med dagens trender. Knappe utearealer, viktigheten av en sunn livsstil, møtes i skolegården og leke sammen kan integreres i multifunksjonelle idrettsarenaer. Når du legger nett, kurver eller mål (også interaktive) til arenaer, kan andre idretter i tillegg til fotball spilles på banen, for eksempel håndball, hockey, tennis eller volleyball. Denne effektive utnyttelsen av uteområdet sikrer at alle får rikelig med utendørs spilletid og en sjanse til å delta i utendørssport.

Toro interaktive sportsarena er en fargerik flerbruks lekeplass

Toro interaktive sportsarena er en fargerik flerbruks lekeplass

Fargerik utendørs kondisjonspark i Dobele i Latvia

Fargerik utendørs kondisjonspark i Dobele i Latvia

Annet utendørsmosjonsutstyr for skolegården

Andre Lappset utendørs sportsutstyr er også egnet for skolegårder. Ville det ikke vært flott å tilby utendørs treningsutstyr for skolebarn og for samfunnet for øvrig? Det ville være en forfriskende måte for folk i alle aldre, størrelser og kondisjonsnivåer å trene sammen i et utendørs treningssenter etter skoletid.

  • Lek og læring går hånd i hånd

    "Lek fremmer læring ved å stimulere hele kroppen og etterlate et minne om læringsopplevelsen i nervesystemet. Den fysiske aktiviteten involvert i lek bedrer hukommelsen og lærer kreativ tenkning."

    - Signe Siklander

Jenter som leker i Flora

Viktigheten av fysisk lek for barns utvikling

Ønsker du å skape engasjerende lekeområder som fremmer utviklingen til barn?

Hos Lappset forstår vi viktigheten av fysisk lek i et barns utvikling og har ekspertisen til å hjelpe deg med å utforme det perfekte lekemiljøet. Last ned studien og finn ut hvordan Lappset kan hjelpe deg med å skape et transformativt lekemiljø som vil inspirere barn til å lære, vokse og trives.